18 Nisan 2012 Çarşamba

Hakeem Olajuwon, bir zamanlar NBA’de fırtına gibi esmişti.





Hakeem Olajuwon, bir zamanlar NBA’de fırtına gibi esmişti.




NBA’de oynayan basketbolcu Hakeem Olajuwon bembeyaz kıyafetleri ile CNN’de röportaj veriyor. Hacca gidiyormuş,




Hakeem Olajuwon’un takımı Houston Rockets'di.




Ne zaman ki Houston, Hakeem’i gözden çıkardıktan 1-2 sene sonra, basketbolu bıraktı.




Takımı, NBA’de biraz daha iyi bir yere gelmesine rağmen, Hakeem’in en parlak zamanları olan 95-96 yılları arasındaki gibi şampiyonluklar elde edemedi, yahut önemli bir başarı elde edemedi. Sonrasında meşhur olan Allen Iverson da Yao Ming de, o takımı bir adım ileri götüremedi.




Peki kim bu kocaman basketçi, yahut nedir önemi?




CNN ekranlarında bembeyaz ihramı (yahut cellabiye,) ile görünen Hakeem kenarda köşede kalmış bir basketçimi? Hayır!




Hakeem NBA tarihinin en önemli oyuncularından biri olarak anılmaktadır ve dahi oynadığı mevkiinin NBA tarihinde gördüğü en iyi birkaç isminden bir tanesidir.




Hakeem NBA tarihinin en bereketli ‘draft’larından (seçmelerinden) biri olarak anılan Michael Jordan, John Stockton gibi “Rüya Takımı”nın en has adamlarının, 90’lı yıllarda dünyayı kasıp kavuran NBA fırtınasının doğmasına neden olan kadroların seçildiği 84 draftında en ön sırada Houston tarafından seçilerek NBA’e adım atmıştır.




Hakeem aslen Nijeryalıdır.

ABD vatandaşlığına geçmesi de sonradandır. Ve Hakeem Müslümandır.Ve bu özelliğini herkesin bildiği, hatta takım arkadaşlarının “Müslümanlık onun önüne engel oluyordu” dediği şekilde vurgulayan bir Müslümandır. Ama aynı zamanda takımının lideridir Hakeem, pota altının devi, birkaç sene içinde (Michael Jordan’ın yükselişi kadar parlak olmasa da) NBA’nin en iyi oyuncuları arasında zikredilir.




90’lı yıllarda ise Hakeem artık daha çok göz önündedir. Michael Jordan’lı Chicago’nun şampiyonlukları domine ettiği senelerde, Houston Chicago’nun en büyük rakiplerinden biridir ki Jordan’ın basketbola ara verdiği 94-95 sezonunun NBA şampiyonu da Houston olmuştur, ve bu senelerde bir sefer NBA’nin en iyi oyuncusu, 2 kez de finallerin en iyi oyuncusu seçilmiştir Hakeem.



Artık Ürdün’de yaşıyor



Sonraki senelerde NBA Jordan ağırlığında geçmiş ve Olajuwon’un basketbol hayatı da, popülerliği de giderek azalarak 2000’li yıllarda onun basketbolu bırakması ile bitmiştir. Basketbolu bıraktıktan sonra ilişkisini kesmemiştir haliyle, çocuklara basketbol öğretmek, antrenörlerle konuşmak, istişare etmek, vs şeklinde ilişkisi devam etmektedir.



İnançlı bir Müslüman olan Hakeem, basketbolu bıraktıktan sonra ailesi ile birlikte Ürdün’e göçmüş ve halen hayatını burada sürdürmektedir. Hayatı, zirveye yükselmesine rağmen, zirvenin tüm cezbedici taraflarına rağmen yolundan sapmayan bir Müslüman olarak islam hayatına, dünyaca ünlü bir örnektir.



DÜNYA BiZiM


5 Nisan 2012 Perşembe

Dr.Francis Collins, Allah'a iman ettiğini açıkladı.





Dr.Francis Collins, Allah'a iman ettiğini açıkladı.



Dünyanın en önemli genetik uzmanlarından biri olan ve sekiz yıl önce insan DNA'sının şifresini çözen bilim adamı Dr.Francis Collins, Allah'a iman ettiğini açıkladı.



Collins yaptığı büyük buluşun ardından, Allah'ın varlığını anlattığı kitab...ını kaleme aldı. Yakında piyasaya çıkacak kitabıyla ilgili İngiliz Time dergisine konuşan 56 yaşındaki Collins, 30 yıl öncesine kadar ateist olduğunu ancak artık Allah'a inandığını söyleyerek, “Allah'ın var olduğuna dair rasyonel bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Allah'a daha da yaklaştırıyor.



Laboratuvarda çalışırken Allah'ı hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben O'na nanıyorum. DNA'nın şifresini çözmek beni Allah'a biraz daha yakınlaştırdı. Hastalıktan kurtulan insanlar gördüm. Bilim onlardan umudunu kesmişti. Ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Allah'ın işidir.” açıklamalarında bulundu. İnsan genini çözmeni kendisine Allah'ın eserini görme fırsatı verdiğini söyleyen Collins, “Önemli bir buluş yaptığınızda o bilimsel coşku anını yaşarsınız, çünkü onu araştırmış ve keşfetmişsinizdir. Keşfettiğim şey öyle bir şeydi ki, bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip olamamıştı. Fakat Allah onu her zaman biliyordu.” dedi.



Akıl ve vicdan sahibi her insan, DNA'daki müthiş kodlama sisteminin şuursuz atomlar tarafından kendiliğinden oluşamayacağını takdir edecektir. İnsan vücudunda trilyonlarca hücrenin her birinde kesintisiz işleyen sistemler, insana Allah'ın sonsuz aklını, ilmini, gücünü, yaratışındaki sonsuz mükemmelliği göstermektedir.



(Time News,Scence,İlmi Araştırma Dergisi 52.Ekim 2008)