29 Kasım 2012 Perşembe

Her yıl 50 bin İngiliz İslam'la şerefleniyor.





Her yıl 50 bin İngiliz İslam'la şerefleniyor.


İngiltere'nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph, 2040 yılında ülkedeki Müslüman sayısının Hıristiyan sayısını geçebileceğini iddia etti

Halkının yalnızca yüzde 2'sinin kiliseye gittiği İngiltere'de İslam'ın yükseliş tirendi hayli dikkat çekici. Resmi verilere göre ülkede sonradan Müslüman olan 440 bin İngiliz var ve her yıl ortalama 50 bin İngiliz İslamiyet'le şerefleniyor. İngiliz Daily Telegraph gazetesi de bu hızla 2040 yılında İngiltere'deki Müslüman sayısının Hıristiyan sayısını geçebileceğini yazdı. İngiliz Müslümanları diğer Avrupa ülkelerindekilerden ayıran en önemli fark bunların çoğunun İngiliz Milletler Topluluğu'ndan gelmiş olmalarıdır. Bu durum onların ülkedeki siyasi faaliyetlere de katılabilmelerini sağlıyor. İngiltere'de birçok Müslüman göçmen sosyal olarak başarılı bir konuma sahip. Ülkede Müslüman 20 bin doktor, 35 bin öğretmen, 22 bin mühendis ve 30 binin üzerinde de bilim adamı var. 1992 yılının Ocak ayında İngiltere parlamentosuna benzer, resmi olmayan 24'ü kadın 155 üyeden oluşan bir İslami parlamento kuruldu. Britanya Müslüman Kadınlar Birliği'nin yöneticilerinden Denize Horsley de İngiliz asıllı bir Müslüman. Yemenli bir Müslüman'la evli olan Horsley, “Müslümanlığımı kocamdan dolayı görmeyin. Ben evlilik sebebiyle değil, eşim bütün sorularıma cevap verip yolumu aydınlattığı, ölüm korkusunu yok ettiği için İslam'ı seçtim” diyor. Habib Mohni ise 1981'den beri İngiltere'de yaşayan politik bir şahsiyet. Avrupa'ya ilk defa Müslümanlığın savaşsız yayıldığını belirten Mohni, “Ahlaksızlık, hırsızlık, alkolizm, intihar gibi günahlardan Avrupa'yı kurtarmak için İslamiyet'e sarılmalıyız. İslam'ın Avrupa için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Gelecekte İslamsız bir Avrupa'nın hiç şansı olmayacak. Batı, İslam'ı içinden atamadı, asimile de edemedi, ama onunla birlikte yaşaması gerektiğini gördü. Şimdi batılılara düşen; İslam'ı doğru öğrenmek...” diyor.
Sonradan İslam'la şereflenen Ayşe, Elif ve Fatma (soldan sağa) 1962'de kurulan Britanya Müslüman Kadınlar Birliği yönetiminde aktif biçimde görev yapıyor.


Hadis-i Şerif


Cennetteki güzel köşkler, sözü hoş, selamı çok, yemek yediren, oruca devam eden ve gece namazı kılan kimselere verilir.

Hastalara şifa için


Peygamber Efendimiz, iyi olması için dua isteyen bir âmâya, abdest alıp, iki rekât namaz kılmasını, sonra “Allahümme innî es'elüke ve eteveccehü ileyke bi-Nebiyyike Muhammedin Nebiyyirrahme, yâ Muhammed innî eteveccehü bike ilâ Rabbî fî hâcetî-hâzihî, li taktıye-li, Allahümme şeffi'hü fiyye“ duâsını okumasını emretmiştir. “Bismillâhirrahmânirrahîm ve lâ-havle ve lâ-kuvvete illâ billâhil' aliyyil'azîm“ duâsı da bütün hastalıklar için okunur. Dertlerden kurtulmak için ve murada kavuşmak için beşyüz kere okunur. Öncesinde ve sonrasında yüzer defa salevât-ı şerîfe okuyup duâ etmelidir.
Hadîs-i şerîfde buyuruldu ki, “Bir hasta, lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn kırk defa okursa, şehid olarak vefat eder. Şifa bulursa, bütün günahları affolur.”


HAYRETTİN TURAN


http://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberdetay.aspx?NewsID=19999




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder