29 Kasım 2012 Perşembe

KONYALI ESKİ PAPAZ BARNABAS İNCİLİNİ TÜRKÇEYE ÇEVİRDİ.


KONYALI ESKİ PAPAZ BARNABAS İNCİLİNİ TÜRKÇE'YE ÇEVİRDİ.

İlkokulu Konya’da tamamladı, ardından Ermeni Koleji’nde eğitim gördü. Küçük yaşta Hıristiyanlığı seçen Uzman Teolog Abdullah Palazoğlu uzun süre Papazlık yaptı.

Palazoğlu’nun hayatı, yaklaşık 1700 yıl önce yasaklanan Barnabas İncili’ni tanıdıktan sonra değişti. “İslam dinine en yakın” olarak bilinen o kitabı Türkçe’ye çevirdi. Kitaptan etkilendi ve yeniden Müslüman oldu. Daha sonra 39 kişiyi İslam’a taşıdı.

1973 yılında Beyşehir’de dünyaya gelmiş Abdullah Palazoğlu… Babası tarafından Ermeni Kolejine gönderilmiş, o dönemde aşılanan bilgilerle Hristiyanlığı kendine en yakın din olarak görmüş. Daha sonra bu dinin eğitimini almak için Teksas Hıristiyan Üniversitesi’nde doktorasını tamamlamış ve bir süre papaz olarak kiliselerde görev yapmış.

Barnabas İncili ile tanışması ise onun hayatını tamamen değiştirmiş. Türkçe 'cesaret verici' anlamına gelen Barnabas ismi aslında Hz. İsa’nın 12 Havarisinden birine ait… Barnabas İncili ise bu Havarisin kaleme aldığı ve İslam dinine yakınlığı ile bilinen bir kitap… Bu benzerlikten etkilenen Palazoğlu, daha sonra huzuru İslam dininde bulduğunu söylüyor.

Kitapta dikkatini Ahmet adının çektiğini ifade eden Palazoğlu, bu kitap haricinde hiçbir Hıristiyan kitabında Hz. Muhammed’in (SAV) adının geçmemesi nedeniyle Barnabas incilini Türkçe’ye çevirmeye karar vermiş...
Oğlunun adını da Ahmet koyan Palazoğlu, insanları İslam’a davet etmeye başlamış… 39 farklı dinden insanın Hak din ile tanışmasını sağlayan Palazoğlu, Barnabas İncilinde Hıristiyanların şimdiki düşüncelerinin tam tersinin anlatıldığını belirtiyor.

Barnabas’ın İsa Peygamber’den öğrendiklerini ve o anki yaşadıklarını bu kitapta yazdığını dile getiren Palazoğlu, Hz. Muhammed’in (S.A.V.) bu kitapta da Kuran-ı Kerim’deki gibi anlatıldığını ifade ediyor.
Uzman Teolog Palazoğlu, önümüzdeki günlerde Tevrat ile ilgili de bir takım çalışmalar yapacağını sözlerine ekliyor.

http://www.konhaber.com/yeni/haber-73991-GUNCEL-Yasakli-kitabi-Turkceye-cevirdi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder