4 Şubat 2012 Cumartesi

İsrail`li aktivist müslüman oldu








İsrailli ünlü solcu aktivistlerden Tali Fahime İslamiyeti kabul etti.


Batı Şeria`daki El Fetih`in askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı`nın Cenin`deki liderlerinden Zekeriye Zubeydi ile dostluğuyla gündeme gelen ve bu nedenle "düşmana bilgi sızdırdığı" gerekçesiyle cezaevine de giren İsrailli ünlü solcu aktivistlerden Tali Fahima İslamiyeti kabul etti.

4 İMANIN HUZURUNDA MÜSLÜMAN OLDU


Fahima`nın geçen hafta İsrail`in kuzeyindeki Arap kentlerinden Umm El Fahem`e gidip,İslami Hareket`in kuzey Bölgesi sorumlusu Şeyh Raed Salah ile görüştüğü bildirildi. Şeyh Salah, Mavi Marmara gemisi aktivistleri arasındaydı ve bir kaç gün gözaltında tutulduktan sonra, geçen cuma evinde göz hapsinde tutulmak üzere bırakılmıştı. Tali Fahima, buradaki El Faruk camiinde, dün 4 imamın huzurunda Müslüman oldu.


Lod kentindeki İslami Hareket Başkanı Şeyh Yusuf Elbaz`ın, Tali Fahima`yla temas kurduğu, bu görüşmelerde kendisine cesaret verip, İslamiyet ve değerleri hakkında konuştuğu, bilgiler verdiği bildirilirken, Fahima da yaptığı açıklamada İsrail`deki İslami Hareket`in Kuzey Şubesi sorumlusu "Şeyh Raed Salah`tan çok etkilendiğini" belirtti.


Fatima, "Onu ilk kez gördüğümde sanki içimde bir şeyler sarsıldı.. Kendisini daha önce hiç görüp konuşmamama rağmen, Şeyhin tevazusu sanki beni İslamiyete çağırdı" dedi.


Fatima`nın Dr. Raed Fethi, Şeyh Yusuf Elbaz, El Faruk camii imamı Tevfik Yusuf ve Şeyh Yusuf Rıdvan`ın huzurunda Müslüman olduğu da belirtildi.


İslami Hareket de Fahima`nın İslamiyeti kabul etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yusuf Elbaz ise "Fahima, artık Müslümandır" dedi.


İSRAİL MEDYASINA KONUŞMUYOR


Ynet haber sitesi ise Tali Fahima`nın İsrail basınının görüşme isteklerini kabul etmeyip, "Siyonist basına demeç vermem" dediğini duyurdu.


34 yaşındaki Fahima, Cezayirli bir Yahudi ailenin kızı. 2003 yılına kadar bir Likud taraftarı olarak bilinen Fahima, Zubeydi ile yapılan bir söyleşiyi okuduktan sonra, telefonunu bularak kendisiyle temas kurmuş; Zubeydi`nin İsrail ordusunca aranan bir isim olduğunu öğrendikten sonra Cenin`e giderek, Zubeydi için "canlı kalkan" olarak evinde kalmıştı.


Tali Fahima`nın Zekeriya Zubeydi ile dostluğu İsrail`de uzunca bir süre gündemden düşmemiş; Fahima, yabancı unsurlarla temas etmek, düşmana bilgi sızdırmaktan 2005 yılı sonunda cezaevine girmiş ve 2 yıl kaldıktan sonra 2007 yılı Ocak ayında da salıverilmişti.


Fahima ve Zubeydi, aralarında romantik bir ilişki bulunduğu yolundaki iddiaları hep reddetmişlerdi.


İsrail İç Güvenlik servisi Şin Bet`in "İlk Yahudi kadın terörist" suçlamalarına da maruz kalan Tali Fahima, cezaevinden çıktıktan sonra, Hayfa yakınlarında, İsrailli Araplar`ın yoğun olarak yaşadığı Yeşil hatta kısa mesafedeki Wadi Ara`ya yerleşti; yaşamını İbranice öğretmenliği yaparak sürdürüyor.


Zekeriye Zubeydi ise 2008 yılında, Filistin Yönetimi`nin İsrail ile yaptığı, Batı Şeria`daki El Aksa Tugayları militanlarının silahlarını bırakmasına dair anlaşmadan sonra silahlı mücadeleyi bırakmış ve çocuklar için tiyatro kurmuştu.


İSRAİL`İN POLİTİKASINI ELEŞTİRMİŞTİ


Ancak, bir zamanlar dost olan ikilinin arası bundan sonra açılmış; Tali Fahima, Zubeydi`yi "İsrail`in Şin Bet güvenlik servisinin elinde oyuncak olmakla" itham etmişti. Fahima, buna neden olarak da bir göz ameliyatı için Ramallah`a gitmek isteyen ve bu amaçla Şin Bet`ten kendisine izin vermesini isteyen Zubeydi`yi "İş kendi amaçlarına geldiğinde Şin Bet`le iyi ilişkiler kurmakla" suçlamıştı.


AA



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder