26 Ocak 2012 Perşembe

EMİNE ŞENLİKOĞLU NASIL HİDAYETE ERDİ?


EMİNE ŞENLİKOĞLU NASIL HİDAYETE ERDİ?

1953 yılında dünyaya geldi. Çocuk yaşta ailesiyle birlikte Adapazarı'ndan gelip İstanbul’a yerleşti. Daha küçük yaşta bazı çelişkileri fark etti. Büyüdükten sonra Hıristiyanlığı araştırdı. Aynı dönemde kiliselere gidip İncil’i okumaya başladı. Bu inceleme sırasında İncilleri kendi ölçüleri içinde çelişkilerle dolu olduğunu gördü. Sonra İslâm'ı incelemeye ve İslamî tahsil için yoğun bir eğitime başladı. Fıkıh, Akait gibi islâmî temel ilimlerle meşgul oldu. Ayrıca, İlahiyat mezunu eşi Recep Özkan ve özel hocalardan dersler aldı.

İki çocuk annesi olan Şenlikoğlu; ilkokulu, İmam Hatibin orta ve lise kısmını dışarıdan bitirdi. 1985'ten beri Mektup Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten yazar, Türkiye'nin çeşitli illerinde ve dış ülkelerde konferanslar verdi. Araştırmacı yazar Şenlikoğlu 1984'de yazmış olduğu ilk kitabı; "GENÇLİĞİN İMANINI SORULARLA ÇALDILAR" adlı kitabından dolayı 2.5 yıl cezaevinde yattı. Yazarın 1984 tarihinden itibaren çıkan kitapları şunlardır:

1.SERİ:
"Gençliğe Hatıramdır" 


Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar- Bize Nasıl Kıydınız?- Mahkum Duygular- Burası Cezaevi- İslam'da Erkek- Ne Olur îhanet Etme?- Ülkemi Arıyorum -Biz Bu Vatanın Nesi Oluyoruz?- Ruhumun Penceresi- Kelepçeli Kalemimden- Ağlatan Yollar- İnsanlar da Kayar-Telefonla Röportaj- Önce Soru Sorarlar- İsimsiz Kitap- Vicdan Azabı- Maria İdamlık Genç (Bu seri tamamlanmıştır.)

2.SERİ:
"İnsanlığa çağrı" 


İnsanlığın Belgeseli -Kıbrıs Sular içinde- Bir Yetim Ben- Kimin Kurbanıyım- Geri Tepen Kurşunlar- Radyo ve Basın Röportajları-Televizyon Röportajları -Uzaktaki Çığlıklar- Geçmişin İzleri- Sabıkalı ve Dul- Çingene İmamın Manken Kızı- Son Pişmanlık Fayda Eder- Çin İşkencesi- Kadınları Kadınlar da Eziyor (Bu seri tamamlanmıştır.)

3.SERİ:
"NESİLLERÎN ÖYKÜSÜ"


Anne Büyüklere Bir Şey Söyle -Küçük Kız- Küçük Kelebekler- Yılan Yavrusu- Kırmızı Elbiseli Kız

http://www.eminesenlikoglu.org/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder