12 Ocak 2012 Perşembe

HRİSTİYAN BİR VAİZKEN NASIL MÜSLÜMAN OLDU?







HRİSTİYAN BİR VAİZKEN NASIL MÜSLÜMAN OLDU?

Yusuf Estes, önceleri hıristiyanlığa çağıran birisiydi.Müslüman olduktan sonra batıda İslam'a çağıran en belirgin "İslam Davetçisi" olmuştur.Pek çok etkinlikleri vardır.

Sheikh(Şeyh) Yusuf Estes, PhD.1944 Ohio doğumlu bir Amerikan İslam davetçisi. "Uluslararası İslam Misyonu Vakfı" Kur'an ve Sünnete göre İslami bir araştırma kuruluşu. İngilizce İslam'ın mesajı sunmak için davet yapmakta. 

Müslüman olmadan önce,Yusuf Estes’i Teksas Protestan Hıristiyan Kilisesi mezhep üyeleri onu “Disciples of Christ” yani “İsa mesihin müridi”olarak çağırırlardı. Yıllarca insanları hıristiyanlığa çağırdı. 

1962-1990 arasında, o bir müzik öğretmeni ve Estes Piyano ve Organ Şirket de dahil olmak üzere çok sayıda enstrüman şirket sahibi olarak müzik endüstrisi, eğlence, pazarlama alanında kariyer yaptı. 

MÜSLÜMAN OLUŞU 

1991 yılında Estes, Mısır'da Muhammed adında bir Müslüman ile iş anlaşmalarına vardı. Hıristiyanlığı yaymak için çalışan Estes, Muhammed’den İslam dini ile ilgili bilgiler öğrendi. Bundan sonra Müslüman olur. O Arapça dili öğrenir ve Mısır, Fas ve Türkiye'de Kur’an çalışmaları takip eder. 

2005 yılından bu yana, Yusuf Estes düzenli olarak Islam Channel üzerinde in the UK, as well as Barış TV'de Huda TV 24 / 7 gibi İslami kanallar, dünyadaki pek çok ülkede yayın, uydu ve web sitesi WatchIslam.com TV Kanalları üzerinden islamı anlatır.. 


Not: Diğer web sitesi: http://www.godallah.com/

SON ÇALIŞMALARI 

Müslüman gençlerin İngilizce konuşma ve Müslümanlar için video paylaşımları ve Müslüman sohbet odası ve küçük çocuklar için Anaokulu gibi çalışmaları var. 
Son Televizyon serisi ve Müslüman çocuklar için İngilizce "Qasas Ul Anbiya" - hikayelerini yazar.

HRİSTİYAN BİR VAİZKEN NASIL MÜSLÜMAN OLDU? 

Midwest'te çok sıkı bir Hıristiyan ailesinde dünyaya gelen Amerikalı eski rahip, Müslüman olarak Yusuf Estes adını aldı. Müslüman olduktan sonra Washington D.C. Birleşik Devletler Cezaevi Bürosu Müslüman vaizliğinde çalışan, oradan emekli olduktan sonra diğer Amerikalı Müslümanlar ile irtibata geçerek Müslüman öğrenci ve gençlik dernekleri ile beraber organizasyonlar düzenleyen Yusuf Estes bugün dünyanın hemen her yerini dolaşarak Kur'an'ın mesajlarını insanlara anlatmaya çalışıyor. 

Müslüman olmaya nasıl karar verdiğini anlattığı bu videoda Yusuf Estes şunları söylüyor: Bir Müslümanı Hıristiyan yapmaya çalışırken kendim Müslüman oldum. 

Tabii aslında bu uzun bir süreçti. İslamın her yönü çok etkileyici, ama beni ilk başta en çok etkileyen konulardan biri Müslümanların İncil'e ve Hz. İsaya inanıyor olmasıydı.Şok olmuştum.Müslümanlara göre Hz. İsa,Allah'ın sadık bir elçisi ve babasız bir şekilde mucizevi olarak doğmuş olan bir
peygamberdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder