28 Ocak 2012 Cumartesi

Turist olarak Türiye'ye geldi, müslüman oldu



Turist olarak Türiye'ye geldi, müslüman olduİngiltere'den Alanya'ya tatile gelen İngiliz turist Nathan Efstathious, müslümanlığı seçti. Efstathious, Muhammed Ali adını aldı.



Antalya'nın Alanya İlçesine tatil için 2 hafta önce Kevin Anderson (49) ile birlikte gelen Natan Efstathious (26), Alanya'da İslamiyet'i seçti. Kevin Anderson'un beş yıl önce Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin Mesnevi'sini okuduğu, daha sonra da Kur'an-ı Kerimi okumaya karar verdiği öğrenildi. Kutsal kitabı okuyan Anderson, bu dinin adeta kendisini anlattığını söyleyerek beş yıl önce müslümanlığı seçerek İbrahim adını aldı.



Birlikte tatile geldiği Nathan Efstathious da müslümanlığı inceledikten sonra Alanya'da müslüman oldu. Nathan Efstathious, Muhammed Ali adını alırken ailesinin müslüman olduğundan haberi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "İngiltere'ye döndüğümde arkadaşlarıma bu dini tavsiye edeceğim. İngiltere basınında İslamiyet hakkında karalama kampanyası var. Ama ben yine de arkadaşlarıma gerçekleri anlatacağım. Müslüman bir kızla evlenip mutlu bir hayat sürmek istiyorum" dedi.

Şu an hayatta olmayan babasının da İngiltere'de müslüman olduğunu belirten Nathan Efstathious, şöyle konuştu: "Allah herkese nasip etsin. Şu an bu dini öğrenme aşamasındayım. Çok iyi bir müslüman değilim ama beş vakit namaz kılıyorum."



Efstathious, müzisyen olduğunu ve ülkesine döndükten sonra müzisyenliğe devam edeceğini sözlerine ekledi.


http://www.heryerdenhaber.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder