8 Ocak 2012 Pazar

İNGİLİZ KADINLARIN İSLÂMA YÖNELİŞİ







İNGİLİZ KADINLARIN İSLÂMA YÖNELİŞİ
Times Britania dergisinden alıntı:
İngiltere halkından, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu çok sayıda insan, Katolik ve Protestan kiliseleri arasındaki derin uçurumlar dolayısıyla, hergün İslâm'a yöneliyorlar. İnsanların günden güne artan bir oranda İslâm dinine yönelmeleri, bu ülkede bu dinin kısa zamanda önemli bir inanç ekolü olarak gündeme gelmesine neden oldu. İngiltere'de "Hall" lisesinde din bilgisi öğretmenliği yapan ve "Kur'an'ı Kerim Üzerine Bir İnceleme" adlı bir de kitabı bulunan Rose Kendrik, gelecek yirmi yılda İslâm'a giren İngilizlerin sayısının bu ülkeye göç eden Müslümanların sayısına eşit olacağına hatta belkide aşacağına inanıyor. Ayrıca o "İslâm'ın da Hristiyanlık gibi evrensel bir din olduğuna ve hiç bir milletin onun kendisine özgü olduğunu iddia edemeyeceğine" inanıyor.
Batılı kitle iletişim araçlarında ne kadar kötü gösterilse ve aleyhte propaganda yapılsa da İslâm'a yöneliş günden güne artıyor. Aslında bu durum Selman Rüştü'nün kitabının yayınlanması, Körfez savaşı ve Bosna'da Müslümanların öldürülmesiyle daha da hız kazandı. Ayrıca Batı'nın propagandalarında İslâm dininin kadınlara hiçbir hak tanımadığı ve daima baskı altında tuttuğu iddialarına rağmen bu dini kabul eden kadınların sayısı erkeklere oranla daha fazladır. Öyleki, ABD'de İslâm'ı kabul eden kadınların sayısı erkeklerin dört mislidir. İngiltere'de bu dine yeni girenlerin çoğu 30-50 yaşları arasında ve toplumun orta sınıfından kimseler olmakla beraber, üniversite öğrencileri arasında da İslâm'ı kabul edenlerin sayısı oldukça fazladır.
Bu dine yönelişin artmasının nedenleri arasında Batılıların, dinler arası diyalogun artması neticesinde İslâm hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları, Batılı kitle iletişim araçlarında İslâm aleyhine yapılan propagandalar neticesinde insanların daha fazla bu dinle ilgilenmesi ve bilgilerini artırmaları, toplumlarındaki ahlaki ve sosyal çöküşten bıkan insanların İslâm'ın medeni yasalarını kabul etmesi, Hristiyanlıktaki bazı kavramların yeterince açık olmaması vb... zikredilmektedir.

Kaynak: www.tebyan.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder